Kamis, 07 November 2019

DAILY ACTIVITY #40

~Food is the ingredient that binds us together~

Hari ini adalah hari ke 3 kami dalam minggu praktek ini, dan sesampainya dikitchen aku langsung melihat prepare an apa yang habis untuk salad nya, aku pun menge cek semua chiller untuk memastikan apa saja yang kurang 

Dan ternyata ada beberapa yang kurang seperti lettuce,tomato,dan juga cabbage. Aku pun bergegas untuk memotong nya dan juga blanch cabbage 😊 



Setelah semua selesai aku pun membantu temanku untuk menyiapkan rujak buah dan juga Salad of Seared Sea Scallops with Oriental Vinaigrette 

Team kami kali ini tidak begitu rempong dan ribet seperti tim lainnyaa.. yaiyalah kita kan team salad wkwkwkwkwk 



Resto buka pukul 13.00 hingga pukul 14.00  setelah itu kami melakukan general cleaning dan karna hari ini hari rabu.. 

ada apa dengan hari rabu? 🙈 
jadi setiap hari rabu adalah hari untuk para wanita pergi kajian setelah ashar. jadi selesai atau ngga selesai kami para wanita diharuskan untuk meninggalkan kitchen dan menuju masjid untuk kajian. jadi kalau general cleaning belum selesai para lelaki yang akan menyeleseikannya.. begitu juga sebaliknya ada jadwal tersendiri untuk para lelaki pergi kajian yaitu setiap hari senin dan kamis mereka pun juga pergi setelah ashar dan para wanita yang akan menyelesaikan sisa general cleaning tersebut 😊

***

RECIPE OF RUJAK BUAH 


Ingredients : 
1 pcs Jicama (bengkuang) 
350 gr papaya 
300 gr pineapple 
1 pcs young manggo 
8 pcs red water apple  (jambu air merah)
2 pcs cucumber 
3 pcs kedondong 
150 gr peanut 
2 pcs chilli 
1 tbsp shrimp paste 
100 gr salt
1/2 tsp brown sugar (grated)
2 tbsp tamarine juice (100 gr tamarine soak 15 minutes into 40 ml water,strain) 

How to make : 
1. All fruits trim and wash,then cut into diced 
2. For make sauce : pan roasted peanut until cooked 
3. Grind chili,salt,shrimp paste and peanut in stone mortar until texture like paste. Add tamarine juice. mix well 
4. Mix all ingredients with peanut paste and all fruit 
5. Ready to serve 

RECIPE OF SALAD OF SEARED SEA SCALLOPS WITH ORIENTAL VINAIGRETTE 


Ingredients : 
500 gr mesclun or other delicate mixed greens 
500 ml oriental vinaigrette 
1 kg sea scallops 
as needed butter 
30 gr orange segments (free of membranes)

Oriental vinaigrette : 
200 ml rice vinegar or white vinegar 
60 ml soy sauce 
425 ml salad oil 
15 ml sesame oil
10 ml grated fresh ginger root 
1 ml crushed garlic 
2 ml hot pepper sauce 
as needed salt 

How to make : 
1. Wash and drain the green salad 
2. Prepare the vinaigrette 
3. Trim the scallops by removing the small,tough side muscle. if any scallops are very large,cut them in half crosswise. dry them well 
4. Heat a little butter in a nonstick saute pan. sear a few scallops at a time until they are browned on top and bottom
5. Tos a mesclun with half the vinaigrette 
6. Mound the mesclun in the center of the plates 
7. Arrange the orange segments so that they are leaning againts the mound of salad greens. use 3 per portions 
8. Arrange the scallops around the salads 
9. Drizzle the remaining vinaigrette around the scallops 

Procedure of Oriental Vinaigrette : 
1. Combine all ingredients except salt in a bowl and mix well 
2. Taste the dressing and add salt if necessary (the soy sauce may contain enough salt) 
3. Mix or stir again before using 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar